10 Frikadellen
1 kg mletého masa (1/2 hovězího, 1/2 vepřového)
3 malá vejce 2 malé cibule 2 staré bílé housky
350 ml mléka
1 velká lžíce Maggi
1 velká lžíce strouhaného sýra
1/2 velké lžíce papriky
1 velká lžíce hořčice
1/2 velké lžíce soli
1/2 velké lžíce pepře
Karamelizovaná cibule
3 velké cibule
1 velká lžíce cukru
1/2 lžíce soli
Pro smažení používám slunečnicový olej a 2 lžíce přepuštěného másla.
Příprava
Frikadellen
Housky nakrájíme na jemno a přilijeme k nim mléko. Cibuli nakrájíme na jemno a rozmixujeme v mixéru. Všechny ingredience přidáme k masu a řádně propracujeme. Z masové směsi tvoříme karbanátky cca o hmotnosti 180 g, které si položíme na streč fólii, kterou pokropíme trochou vody, aby se nám karbanátky na ní nelepily. Smažíme na pánvi do zlatova z obou stran.
Karamelizovaná cibulka
Cibuli si oloupeme a nakrájíme na drobné proužky. Osolíme jí a osladíme. Smažíme na pánvi.
Servírování
Frikadellen servírujeme v housce s karamelizovanou cibulkou