Čevapčiči
1,5 kg mletého masa
1 lžička jedlé sody
8 stroužků česneku
1 lžíce soli
350 ml studené vody
Pepř
Pita chléb
1 kg hladké mouky
750 g bílého jogurtu
1 kypřící prášek
1 lžíce soli
Kajmak
250 g mascarpone
200 g balkánského sýra
2 lžíce bílého jogurtu
V tomto receptu se dozvíte nejen, jak si udělat čevapčiči, ale také domácí pita chléb a kajmak.
Příprava
Čevapčiči
Česnek utřeme se solí a přidáme do mletého masa. To samé učiníme i s ostatními přísadami a masovou směs řádně promícháme a dáme přes noc do lednice. Druhý den ze směsi tvoříme šišky, které grilujeme na litinové desce.
Pita chleba
Příprava je naprosto snadná. Všechny ingredience smícháme dohromady a těsto řádně propracujeme rukama. Pak ho necháme půl hodiny odpočinout v lednici. Odpočinuté těsto rozdělíme na čtyři 250 g díly, ze kterých vyválíme placky a na každě placce vytvoříme mřížku. Chleba grilujeme nejlépe na pizza kamenu asi 4 minuty z každé strany, dokud se nenafoukne.
Kajmak
Příprava je opět velmi jednoduchá. všechny ingredience rozmixujeme velké míse a kajmak je hotový.
Finální příprava
Pita chleba rozřízneme a dáme do něj čevapčiči a cibuli. Můžeme to podávat s kajmakem.