varte s majklem

Frikadellen s karamelizovanou cibulkou

Ingredience

10 Frikadellen

1 kg mletého masa (1/2 hovězího, 1/2 vepřového)

3 malá vejce 2 malé cibule 2 staré bílé housky

350 ml mléka

1 velká lžíce Maggi

1 velká lžíce strouhaného sýra

1/2 velké lžíce papriky

1 velká lžíce hořčice

1/2 velké lžíce soli

1/2 velké lžíce pepře

Karamelizovaná cibule

3 velké cibule

1 velká lžíce cukru

1/2 lžíce soli

Pro smažení používám slunečnicový olej a 2 lžíce přepuštěného másla.

Frikadellen s karamelizovanou cibulkou

Postup přípravy receptu

Příprava

Frikadellen

Housky nakrájíme na jemno a přilijeme k nim mléko. Cibuli nakrájíme na jemno a rozmixujeme v mixéru. Všechny ingredience přidáme k masu a řádně propracujeme. Z masové směsi tvoříme karbanátky cca o hmotnosti 180 g, které si položíme na streč fólii, kterou pokropíme trochou vody, aby se nám karbanátky na ní nelepily. Smažíme na pánvi do zlatova z obou stran.

Karamelizovaná cibulka

Cibuli si oloupeme a nakrájíme na drobné proužky. Osolíme jí a osladíme. Smažíme na pánvi.

Servírování

 Frikadellen servírujeme v housce s karamelizovanou cibulkou