varte s majklem

Sušené maso- Beef Jerky

Ingredience

500 g libového hovězího masa

Marináda

80 ml sójové omáčky 

2 lžíce worchesterové omáčky

80 ml octa

1 lžíce uzené papriky

1 lžíce třtinového cukru

1 lžička kajen papriky 

1 lžíce soli

1 lžíce pepře

1/2 lžičky liquid smoke

1 lžíce čenekového granulátu

Příprava

Marináda

Příprava marinády je velmi jednoduchá. Všechny výše zmíněné ingredence smícháme dohromady ve velké míse.

Maso

Maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky vezmeme a dáme do připravené marinády. Plátky necháme hodinu marinovat v lednici.

Finální příprava

Marinované plátky vyndáme z lednice a naskládáme na železnou mřížku. Plátky sušíme 4 hodiny v horkovzdušné troubě na 80ºC. Usušené plátky nakonec naskládáme do skleněné dózy a dáme do lednice, kde nám vydrží i několik měsíců.

-