Hlavní ingrediencí jsou 3 kg žebírek
Marináda
1 velká cibule
10 stroužků česneku
2 velké lžíce mletého kmínu
velká lžíce soli a pepře
Zelí
1 velká cibule
3 velká jablka
2 až 3 lžíce cukru
1/2 litru bílého vína
1 lžíce oleje
sůl
Příprava
Marináda
Oloupeme česnek a cibuli, které nakrájíme na malé kousky a rozmixujeme v mixéru. Dále vezmeme kmín a rozemeleme ho. Nakonec přidáme sůl. Trochu marinády si necháme na později.
Zelí
Jablka a cibuli oloupeme, nakrájíme a rozmixujeme. Cibuli osmažíme v hrnci na troše oleje. Zalijeme vínem a přidáme jablka a zelí. Zelí vaříme půl hodiny.
Finální příprava
Žebírka potřeme marinádou, zabalíme do alobalu a necháme je nejlépe přes noc marinovat v lednici. žebírka poté grilujeme při 150 °C. Ke konci grilování vyndáme žebírka z alobalu a potřeme je zbylou marinádou, do které přidáme trochu oleje. Žebírka vrátíme zpět na gril a necháme je tam, dokud nevytvoří krustu. Hotová žebírka můžeme podávat se zelím.