500 g libového hovězího masa
Marináda
80 ml sójové omáčky
2 lžíce worchesterové omáčky
80 ml octa
1 lžíce uzené papriky
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička kajen papriky
1 lžíce soli
1 lžíce pepře
1/2 lžičky liquid smoke
1 lžíce čenekového granulátu
Příprava
Marináda
Příprava marinády je velmi jednoduchá. Všechny výše zmíněné ingredence smícháme dohromady ve velké míse.
Maso
Maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky vezmeme a dáme do připravené marinády. Plátky necháme hodinu marinovat v lednici.
Finální příprava
Marinované plátky vyndáme z lednice a naskládáme na železnou mřížku. Plátky sušíme 4 hodiny v horkovzdušné troubě na 80ºC. Usušené plátky nakonec naskládáme do skleněné dózy a dáme do lednice, kde nám vydrží i několik měsíců.