6 trdelníků
300 g hladké mouky
1 velké vejce
125 ml teplého mléka (max. 45° C)
40 ml slunečnicového oleje
20 g čerstvé kvasnic
3 lžíce moučkového cukru
200 g cukru krystal
1 velká lžička mleté skořice.
Příprava
Vezmeme si dvě misky .V jedné misce si uděláme kvásek. To znamená že si ohřejeme kousek mléka,do kterého dáme rozdrcené droždí, zamícháme, ocukrujeme a necháme odpočinout pod streč fólií.
Do druhé misky si dáme dvě vejce, olej, mléko a kvásek. Vše pořádně zamícháme a přidáváme postupně mouku a stále mícháme .
Nyní si posypeme pracovní plochu moukou a těsto si na ní vyklopíme. Pořádně propracujeme těsto cca 4minuty a vrátíme vypracovaný bochánek do misky a potřeme olejem a necháme odpočinout a vykynout cca 45minut..
Vykynuté těsto si dáme znova na pracovní plochu a vyválíme jej na 14cm tloušťky .
Vyválenou placku si rozřežeme na pásky, které pak namotáváme na speciální kužele pro trdelníky.
Dáme péci na 200°C cca na 8 minut.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TUTO FORMU NA TRDELNÍKY -K ZAKOUPENÍ NA NAŠEM ESHOPU DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB
CHŇAPKY NEBO STĚRKY K ZAKOUPENÍ TAKTÉŽ NA NAŠEM ESHOPU