1 kg libového mletého hovězího
1 kg vepřová plec
100 ml extra panenského olivového oleje (pro ty, kteří dávají přednost mastné klobáse, použijte 1/2 kg mleté vepřové sádlo)
2 lžíce soli
1 kytice nakrájené majoránky
1 kytice nakrájeného čerstvého koriandru
10 nakrájených velkých listů šalvěje
3 velké lžíce uzené papriky
1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
1 velká lžíce mletého kmínu
2 lžíce čerstvě mletého pepře
Šťáva z limetek
2 až 4 nakrájené feferonky, jako je Jalapeno nebo cayenne paprika
Přírodní vepřové střívko
Příprava
Smícháme všechny složky, pak marinujeme přes noc (nebo alespoň dvě hodiny).
Použijeme stroj na klobásy nebo párky. Můžeme klobásy pověsit do lednice, aby trochu zaschly. Nyní jsme připraveni na grilování s domácími klobásami.
Grilujeme 5 minut z každé strany na středním plameni.
Dobrou chuť.