varte s majklem

Domácí grilované klobásy

Ingredience

1 kg libového mletého hovězího 

1 kg vepřová plec 

100 ml extra panenského olivového oleje (pro ty, kteří dávají přednost mastné klobáse, použijte 1/2 kg mleté vepřové sádlo)

2 lžíce soli

1 kytice nakrájené majoránky 

1 kytice nakrájeného čerstvého koriandru 

10 nakrájených velkých listů šalvěje 

3 velké lžíce uzené papriky

1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

1 velká lžíce mletého kmínu

2 lžíce čerstvě mletého pepře

Šťáva z limetek

2 až 4 nakrájené feferonky, jako je Jalapeno nebo cayenne paprika

Přírodní vepřové střívko

Domácí grilované klobásy

Postup přípravy receptu

Příprava

Smícháme všechny složky, pak marinujeme přes noc (nebo alespoň dvě hodiny).

Použijeme stroj na klobásy nebo párky. Můžeme klobásy pověsit do lednice, aby trochu zaschly. Nyní jsme připraveni na grilování s  domácími klobásami.

Grilujeme 5 minut z každé strany na středním plameni.

Dobrou chuť.