Porce pro 4 osoby
500 g libového hovězího masa (nakrájíme na 3 cm kostky)
3 nebo 4 kusy kostí
4 střední cibule (nakrájet až na kostičky)
500 ml hovězího vývaru
2 střední rajčata (nakrájená na malé kostičky)
1 lžíce papriky
3 stroužky drceného česneku
1/2 sklenice červeného vína
1/2 lžíce majoránky
1/2 lžíce kmínu
1/2 lžíce hnědého cukru
1 lžička soli
1 lžička čerstvě mletého pepře
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce másla
Knedlíky pro 4 osoby
6 buchet (v ideálním případě jeden nebo dva dny staré)
3 středně velká vejce
250 ml teplého mléka
1 lžička rostlinného oleje
1 lžička másla
1 lžíce nasekané petržele
1/4 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
2 lžíce strouhanky
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky pepře