varte s majklem
Kaštanový krém

Kaštanový krém

Ingredience

500 g kaštanů
1 kuřecí nebo krůtí řízek
1 cibule
1 litr zeleninového vývaru
250 g čerstvé smetany
1 kápněte olivový olej
20 g másla
100 g žampionů
Trochu pažitky
30 g slaniny
1 lžíce sladkého vína
Brusinky

Příprava

Nejdříve nařízneme kaštany a uvaříme je ve vroucí vodě. Přidáme k nim rozmarýn a majoránku. Uvařené kaštany oloupeme. Dále si připravíme samotnou polévku. Usmažíme cibuli, přidáme k ní kuřecí maso, bylinky a zalijeme to sladkým vínem a vývarem. Dále přidáme vařené kaštany a polévku vaříme 15 minut. Polévku osolíme a opepříme dle chuti. Mezitím co se nám vaří polévka, tak si na pánvi usmažíme slaninu a houby, kterými polévku ozdobíme. Uvařenou polévku rozmixujeme a přidáme do ní šlehačku.

Dobrou chuť!

 

-