350 g rýže carnaroli
400 g dýňového pyré
1,5 litru zeleninového vývaru (mrkev+celer+cibule. Vařte 15 minut))
½ cibule
½ česneku
10 listů čerstvé šalvěje
250 ml bílého vína
50 ml extra panenského olivového oleje
50 g másla
Parmagiano Reggiano 100 g
Muškátový oříšek podle chuti
Sůl a pepř podle chuti
Příprava
Nejdříve uděláme zeleninový vývar. Do dalšího hrnce dáme olivový olej, máslo, cibuli, rýži, česnek, šalvěj a vše zalijeme trochou vývaru. Vše vaříme a dále přidáme dýňové pyré, sůl, pepř, pumpkin spice a postupně přidáváme zbytek vývaru a vaříme tak dlouho, dokud nebude rýže al dente. Úplně nakonec přidáme máslo a parmazán.
Dobrou chuť!