varte s majklem
Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

Ingredience

Korpus
200 g sušenek
150 g rozpuštěného másla
5 lžic třtinového cukru
1 lžička pumpkin spice koření
 
Krém
450 g smetanového sýra
250 ml smetany ke šlehání
250 g dýňového pyré
160 g krupicového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžička pumpkin spice koření
1 lžička citronové šťávy
 
Šlehačka
250 ml smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička pumpkin spice koření
 
Karamelová omáčka
200 g krupicového cukru
60 ml vody
85 g másla
120 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky soli
 

Příprava

Korpus

Rozpustíme máslo a přidáme k němu třtinový cukr. Sušenky rozmixujeme, přidáme k nim pumpkin spice koření a rozpuštěné máslo s cukrem. Korpus nandáme do dortové formy.

Krém

Do mísy dáme smetanový sýr, dýňové pyré, moučkový cukr, pumpkin spice koření, vanilkový extraxt a´citrónovou šťávu. Vše zalijeme smetanou ke šlehání a rozmixujeme. Vznikne krém, který nalijeme na korpus.

Finální příprava

Cheesecake dáme ztuhnout do mrazáku na cca 1 hodinu. Cheesecake ozdobíme kramelem a šlehačkou

 

-