varte s majklem
Dýňové gnocchi

Dýňové gnocchi

Ingredience

Gnocchi
500 g dýňového pyré
350 g brambor
125 g ricotty
150 g mouky
100 g parmazánu
1 vejce
¼ lžičky soli
Pepř podle chuti

Omáčka
1 lžička olivového oleje
50 g másla
20 čerstvých lístků šalvěje
 
Posypeme černým pepřem a parmazánem

Příprava

Nejdříve si uděláme dýňové pyré. Dýni nakrájíme a upečeme v troubě o teplotě 180ºC cca 20 -30 minut, dokud nezměkne.  Dužninu vyndáme a dáme ji do lednice. Dále uvaříme brambory. Všechny potřebné ingredience smícháme dohromady. Vznikne těsto, ze kterého uděláme rolku a nakrájíme ho. Gnocci vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Nakonec si uděláme omáčku z másla a šalvěje, do které gnoccchi přidáme.

Dobrou chuť!

-