Gnocchi
500 g dýňového pyré
350 g brambor
125 g ricotty
150 g mouky
100 g parmazánu
1 vejce
¼ lžičky soli
Pepř podle chuti
Omáčka
1 lžička olivového oleje
50 g másla
20 čerstvých lístků šalvěje
Posypeme černým pepřem a parmazánem
Příprava
Nejdříve si uděláme dýňové pyré. Dýni nakrájíme a upečeme v troubě o teplotě 180ºC cca 20 -30 minut, dokud nezměkne. Dužninu vyndáme a dáme ji do lednice. Dále uvaříme brambory. Všechny potřebné ingredience smícháme dohromady. Vznikne těsto, ze kterého uděláme rolku a nakrájíme ho. Gnocci vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Nakonec si uděláme omáčku z másla a šalvěje, do které gnoccchi přidáme.
Dobrou chuť!