Zeleninová verze
4 houby Portobello
200 g špenátu
200 g kozího nebo feta sýru
½ zelené papriky
4 koktejlová rajčata
½ cibule
2 stroužky česneku
100 g strouhanky
200 g mozzarelly
1 lžíce olivového oleje
Sůl a pepř podle chuti
Masová verze
8 hub Portobello
500 g mletého masa (používám mleté krůtí)
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
2 stroužky česneku
1 lžička oregana
1 plechovka drcených rajčat
200 g mozzarelly
Sůl a pepř podle chuti
Bazalka nebo koriandr na ozdobu
Příprava
Houby vydlabeme, dáme je do pekáče s vodou a pečeme je chvíli v troubě. Mezitím si připravíme zeleninovou směs. Zeleninu očistíme, nakrájíme a osmažíme. Když se zelenina smaží, přidáme k ní sýr a na závěr strouhanku, aby pohltila vodu.
Na masovou směs opět nejdříve připravíme a osmažíme zeleninu, ke které přidáme maso a vše smažíme. Směs nakonec okořeníme dle chuti.
Houby naplníme směsí. Na vrch poklademe sýr. Naplněné houby dáme znovu na chvíli do trouby, aby se sýr rozpustil.
Dobrou chuť!