varte s majklem

Plněné houby

Ingredience

Zeleninová  verze
4 houby Portobello
200 g špenátu
200 g kozího nebo feta sýru
½ zelené papriky 
4 koktejlová rajčata
½ cibule
2 stroužky česneku
100 g strouhanky
200 g mozzarelly
1 lžíce olivového oleje
Sůl a pepř podle chuti

Masová verze
8 hub Portobello
500 g mletého masa (používám mleté krůtí)
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
2 stroužky česneku
1 lžička oregana
1 plechovka drcených rajčat
200 g mozzarelly
Sůl a pepř podle chuti
Bazalka nebo koriandr na ozdobu

Plněné houby

Postup přípravy receptu

Příprava

Houby vydlabeme, dáme je do pekáče s vodou a pečeme je chvíli v troubě. Mezitím si připravíme zeleninovou směs. Zeleninu očistíme, nakrájíme a osmažíme. Když se zelenina smaží,  přidáme  k ní sýr a na závěr strouhanku, aby pohltila vodu.

Na masovou směs opět nejdříve připravíme a osmažíme zeleninu, ke které přidáme maso a vše smažíme. Směs nakonec okořeníme dle chuti. 

Houby naplníme směsí. Na vrch poklademe sýr. Naplněné houby dáme znovu na chvíli do trouby, aby se sýr rozpustil.

Dobrou chuť!