varte s majklem
Schmalzkuchen z Bavorska

Schmalzkuchen z Bavorska

Ingredience

Schmalzkuchen
250 g mouky
125 ml mléka
50 g cukru
1 vejce
10 g čerstvého droždí
Sůl

Vanillesoße
1 vanilkový lusk
5 žloutků
500 ml mléka
60 g cukru
20 g škrobu
Schmalzkuchen posypeme moučkovým cukrem a přidáme vanilku a Nutellu.

Příprava

Schmalzkuchen

Všechny ingredience smícháme dohromady, aby vzniklo těsto. Těsto necháme cca 1 hodinu kynout. Vykynuté těsto rozválíme na placku, kterou nakrájíme na čtverečky. Těsto necháme znovu kynout, a pak ho smažíme do zlatova. 

Vanillesoße

Mléko uvaříme na střední teplotě. Z vanilkového lusku vyndáme dužninu a přidáme ji do vařícího se mléka. Do mísy dáme žloutky, cukr a škrob a mícháme, dokud nevznikne krém. Do krému postupně vmícháme uvařené mléko. Krém přelijeme do hrnce a vaříme ho, dokud nezhoustne.

Finální příprava

Hotové Schmalzkuchen pocukrujeme, polijeme hotovým krém a ochutíme nugetou.

Dobrou chuť!

-