600 g těstovin
6 lžic extra panenského olivového oleje
1 lžíce másla
200 g pancetty
500 g libového mletého hovězího masa
400 g libového mletého vepřového masa
500 g rajčatové passaty nebo protlaku
2 polévkové lžíce koncentrátu rajčatového protlaku
100 ml mléka
2 mrkve
1 celerová nať
1 cibule
1 bobkový list
1 sklenka bílého vína
Sůl a pepř na dochucení
400 ml kuřecího vývaru
Příprava
Pancettu a zeleninu nakrájíme na malé kousky a usmažíme je v hrnci. Postupně do hrnce přidáme maso a ostatní ingredience. Omáčku necháme 90 minut vařit a na závěr přilijeme mléko a omáčku dle chuti osolíme a opepříme. Dále uvaříme těstoviny a trochu vody z nich nalijeme na pánev, na kterou přidáme trochu omáčky a uvařené těstoviny. Vše důkladně promícháme a necháme chvíli vařit. Hotové těstoviny ozdobíme nastrouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou.
Buon appetito!