Künefe
250 g Taze Kadayif
400 g strouhané mozzarelly
3 polévkové lžíce másla
Sirup
2 šálky krystalového cukru
2/3 šálku vody
1 lžíce citrónové šťávy
1 polévková lžíce destilované růžové vody
1 polévková lžíce destilované vody z pomerančových květů
Příprava
Künefe
Taze Kadayif nakrájíme na cca 1 cm dlouhé nudle, které od sebe rukama oddělíme a rovnoměrně je namačkáme na pekáč vymazaný máslem. Na vrstvu Taze Kadayif rovnoměrně namačkáme sýr a na vrstvu sýru opět namačkáme Taze Kadayif a poklademe kousky másla. Künefe pečeme v troubě při teplotě 180°C cca 20 minut.
Sirup
Na plotně v hrnci vaříme cukr s vodou. Jakmile se cukr začne vařit, vypneme plotnu a přidáme citrónovou šťávu, aby cukr nezkrystalizoval. Nakonec přilijeme destilovanou růžovou vodu a destilovanou vodu z pomerančových květů. Vše zamícháme.
Finální příprava
Horký upečený Künefe prolijeme horkým sírupem a zasypeme rozdrcenýmí pistáciemi a ihned podáváme, aby sýr zůstal roztavený.
Dobrou chuť!!!