varte s majklem

Turecké pečivo Künefe

Ingredience

Künefe
250 g Taze Kadayif 
400 g strouhané mozzarelly
3 polévkové lžíce másla

Sirup 
2 šálky krystalového cukru
2/3 šálku vody
1 lžíce citrónové šťávy 
1 polévková lžíce destilované růžové vody  
1 polévková lžíce destilované vody z pomerančových květů

Turecké pečivo Künefe

Postup přípravy receptu

Příprava

Künefe

Taze Kadayif nakrájíme  na cca 1 cm dlouhé nudle, které od sebe rukama oddělíme a rovnoměrně je namačkáme na pekáč vymazaný máslem. Na vrstvu Taze Kadayif rovnoměrně namačkáme sýr a na vrstvu sýru opět namačkáme Taze Kadayif a poklademe kousky másla. Künefe pečeme v troubě při teplotě 180°C cca 20 minut. 

Sirup

Na plotně v hrnci vaříme cukr s vodou. Jakmile se cukr začne vařit, vypneme plotnu a přidáme citrónovou šťávu, aby cukr nezkrystalizoval. Nakonec přilijeme destilovanou růžovou vodu a destilovanou vodu z pomerančových květů. Vše zamícháme.

Finální příprava

Horký upečený Künefe prolijeme horkým sírupem a zasypeme rozdrcenýmí pistáciemi a ihned podáváme, aby sýr zůstal roztavený.

Dobrou chuť!!!