Uzená jehněčí kýta
Jehněčí kýta bez kosti
Ocet
Jablečný ocet
Sůl
Bešamelová omáčka
50 g másla
2 lžíce oleje
50 g hladké mouky
300 ml smetany
300 ml mléka
1/2 lžičky muškátového oříšku
Sůl a pepř dle chuti
Příprava
Uzená jehněčí kýta
Maso potřeme octem, jablečným octem a solí. Maso dáme na 3 hodiny do lednice. Elektrickou udírnu nastavíme na 120°C. Maso udíme cca 4,5- 5 hodin, dokud nedosáhne vnitřní teplota masa 65°C. Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme ho 15 minut odpočinout.
Bešamelová omáčka
Do hrnce nalijeme olej, přidáme k němu máslo a postupně i ostatní ingredience.
Finální příprava
Jehněčí kýtu nakrájíme na cca 1cm tenké plátky a podáváme ji s bešamelem, s bramborami, se zeleninou (hrášek, mrkev) a s červeným zelím.
Veselé Vánoce!