5 porcí
Korpus
4 plátky žitného chleba
1 čajová lžička mleté skořice
1 lžíce práškového cukru
Krém
250 g mascarpone (lze nahradit smetanovým sýrem)
250 ml těžké smetany (36% tuku)
3 lžíce práškového cukru
1 čajová lžička vanilkového extraktu (nebo 1 polévková lžíce vanilkového cukru)
Horní vrstva
300 g brusinkového džemu
1 lžíce práškového cukru
Příprava
Korpus
Žitný chléb nakrájíme na menší kousky a spolu se skořicí a cukrem ho rozmixujeme v mixéru. Směs upražime a znovu rozmixujeme.
Krém
Do velké mísy přidáváme postupně všechny potřebné ingredience a vše rozmixujeme ručním mixérem.
Horní vrstva
Brusinkový džem smícháme s cukrem.
Finální příprava
Do servírovací sklenice na sebe vrstvíme korpus, krém a brusinky. Dle potřeby proces opakujeme. Dezert necháme přes noc v lednici.
Veselé Vánoce vám všem!