Kokosový krém
750 ml mléka
250 ml kokosového mléka
100 g strouhaného kokosu
250 ml smetany (36% tuku)
6 lžic škrobu (kukuřičný nebo bramborový škrob)
3 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
1 čajová lžička vanilkového extraktu (nebo 1 polévková lžíce vanilkového cukru)
Švestková omáčka
300 g sušených švestek
1 tyčinka skořice
4 ks hřebíčku
250 ml vody
150 ml červeného vína (ideálně sladké víno)
3 lžíce cukru
Příprava
Kokosový krém
Všechny ingredience smícháme za studena a za stálého míchání krém vaříme, dokud nezhoustne. Krém přelijeme do formy na bábovku a dáme na 3-4 hodiny do lednice.
Švestková omáčka
Sušené švestky přepůlíme a s ostatními ingrediencemi je vaříme v pánvi na plotně cca 15 minut.
Finální příprava
Kokosový krém vyklopíme z formy a polijeme ho švestkovou omáčkou.
Veselé Vánoce!