Hamburgery
Hovězí maso
1/4 cibule
1 stroužek česneku
1/2 lžičky soli a pepře
1 lžíce worchesterové omáčky
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce rumu
Omáčka
1 hrnek majonézy
1 lžíce hořčice
1 lžička Tabasca
1 lžička worchesterové omáčky
3 lžíce kečupu
Zelenina na ozdobu
Ledový salát
Cibule
Rajčata
Kyselé okurky
Pálivá paprika
Náčiní: udírna, teploměr, forma na hamburgery a silikonová podložka, kterou je možné zakoupit na 123darek.cz
Na přikládání do udírny je dobré použít dřevo z jabloně
Příprava
Hamburgery
Cibuli a česnek oloupeme a rozdrtíme v mixéru a přidáme je k masu stejně jako ostatní ingredience kromě rumu a třtinového cukrů, které tam dáme až na konec. Vše řádně promícháme. Masovou směs dáme do formu a vytvarujeme podle ní cca 3 cm vysoké hamburgery. Do hamburgerů uděláme za pomoci dřevěné špejle centimetrové díry, aby se do masa lépe vsákl rum, kterým hamburger pokapeme a nakonec na něj dáme třtinový cukr. Hamburgery udíme při teplotě cca 130°C cca 1 hodinu, dokud nedosáhne vnitřní teplota masa 72°C. Na uzení těchto hamburgerů je dobré použít dřevo z jabloně, protože maso dodá zajímavou nasládlou chuť.
Omáčka
Příprava je velmi jednoduchá. Všechny potřebné ingredience smícháme dohromady.
Finální příprava
Jakmile vnitřní teplota masa hamburgerů dosáhne 72°C , pokladame na hamburgery sýr a necháme je ještě 2 minuty v udírně. Ledový salát, cibuli, kyselou okurku, rajčata a pálivou papriku si nakrájíme na menší kousky a slaninu s hamburgerovými houskami ugrilujeme do křupava.
Sestavení hamburgeru
Na housku poklademe ledový salát, který potřeme omáčkou a přidáme na to ostatní zeleninu. Na to položíme hamburger a na něj poklademe slaninu. Na to opět vrstvíme zeleninu. Nakonec vše pokapeme kečupeme a přykryjeme druhou částí housky, kterou potřeme omáčkou.
Dobrou chuť !!!