Grill Rub, který Majkl používá
3 polévkové lžíce mleté papriky
1 čajová lžička cibulového granulátu
1 čajová lžička česnekového granulátu
1/2 lžičky mletého pepře
1 lžička mleté pálivé feferonky
1/2 čajové lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky mletého koriandru
1 lžička soli
1/2 čajové lžičky mleté pískavice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky mleté hořčičného semínka
Krycí poměr pro 10 křídel (20 polokřídel)
1 čajová lžička prášku do pečiva
3 polévkové lžíce Grill rub
Samba omáčka
7 polévkových lžic kečupu
1 polévková lžíce uzené papriky
2 polévkové lžíce octa
4 polévkové lžíce cukru
4 polévkové lžíce omáčky ze Srirachy
2 polévkové lžíce tabasco omáčky
Ranch Dresing
5 polévkových lžic majonézy
5 lžic kysané smetany
1/2 lžičky drceného česneku
1 polévková lžíce strouhané cibule
Šťáva z 1/2 citrónu
1 polévková lžíce sýru feta nebo balkánského sýru
Sůl a pepř na dochucení
Nasekaná petrželka a zelená cibulka
Příprava
Kuřecí křídla
Kuřecí křídla rozpůlíme. Do sáčku se zipem nasypeme 1 čajovou lžičku prášku do pečiva a 3 polévkové lžíce Grill Rub a protřepeme. Do sáčku přidáme kuřecí křídla. Sáček uzavřeme a řádně jím zatřeseme, aby se křídla obalila ve směsi ze všech stran. Grilujeme na nepřímém ohni při teplotě 150°C cca 40 minut.
Samba omáčka
Všechny potřebné ingredience smíchámáme v hrnci, který dáme na rozehřátou plotnu. Jakmile omáčka začne bublat, sundáme ji z plotny.
Ranch dresing
Nasekáme si petržílku a zelenou cibulku, které smícháme s otatními ingrediencemi.
Finální příprava
Křídla sundáme po 40 minutách z grilu a obalíme je v Samba omáčce. Křídla vrátíme na 5 minut zpět na gril. Samba omáčka vytvoří na křídlech křupavou kůrku. Křidýlka namáčíme v Ranch dresingu.
Dobrou chuť!