Těsto
4 velká vejce
200 g práškového cukru
50 g roztaveného másla
100 g polohrubé mouky (může být nahrazeno 100 g mandlové mouky)
12 g prášku do pečiva
40 g kakaa
Krém
250 g měkkého másla
500 g měkkého tvarohu (doporučuji plnotučného)
200 g práškového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
Čokoládová poleva
200 g hořké čokolády (doporučujeme 70% kakaa)
200 g šlehačky (36% tuku)
Náčiní: stěrka, špachtle, silikonová podložka, chladící mřížka
Výše zmíněné náčiní je možné zakoupit na e-shopu 123darek.cz
Příprava
Těsto
Do první mísy dáme mouku a přidáme k ní prášek do pečiva a kakako. Do druhé mísy dáme vejce, moučkový cukr a máslo. Vše zamícháme. Přidáme k této směsi mouku z první mísy. Na pekáč dáme silikonovou podložku a rovnoměrně těsto rozprostřeme po podložce. Pečeme v troubě na 160°C cca 10 minut. Upečené těsto přendáme na chladící mřížku. Těsto přiklopíme druhou silikonovou podložkou a převrátíme ho na druhou stranu a odlepíme ho od silikonové podložky
Krém
Máslo o pokojové teplotě rozkrájíme na malé kousky. Do misky dáme máslo, vanilkový extrakt a cukr. Vše rozmixujeme. Přidáme tvaroh a vše zase rozmixujeme. Krém dáme do lednice.
Čokoládová poleva
Čokoládu nakrájíme na malé kousky. Na pánev dáme vařit šlehačku. Až se šlehačka začne vařit, přidáme k ní čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Finální příprava
Na vychladlé těsto rozprostřeme krém. Na krém rozetřeme čokoládu. Můžeme si vykrájet různé tvary. Dle vkusu ozdobíme řezy, např. čerstvou malinou, sněhovými pusinkami a napichovátky.