300 g jemné krupice
1 litr zeleninového vývaru
1 polévková lžíce sušené saturejky (lze použít tymiám nebo nebo oregano)
1 polévková lžíce ghí (nebo másla)
100 g uzené slaniny (kostky)
1/4 lžičky soli (pozor, slanina je obvykle slaná, před přidáním soli je třeba těsto ochutnat).
Pomůcky: podložka, chladící mřížka a vykrajovátka
Příprava
Slaninu smažíme na pánvi. Přilijeme k ní vývar. Přidáme saturejku a Ghí (máslo). Až se nám to začne vařit, přidáme krupici a stále mícháme. Plotnu vypneme a stále mícháme, abychom získali hustou kaši, která se nám stmelí dohromady. Těsto dáme na podložku a vytvarujeme z něj rovnoměrný obdelník o výšce cca 1 cm. Podložku s těstem přendáme na chladící mřížku a těsto necháme vychladnout. Z vychladlého těsta vykrajujeme pomocí vykrajovátek různé tvary. Nakonec tolary smažíme cca 1 minutu z každé strany do zlatova.