varte s majklem

Grießtaler- krupicové tolary se slaninou

Ingredience

300 g jemné krupice

1 litr zeleninového vývaru

1 polévková lžíce sušené saturejky (lze použít tymiám nebo nebo oregano)

1 polévková lžíce ghí (nebo másla)

100 g uzené slaniny (kostky)

1/4 lžičky soli (pozor, slanina je obvykle slaná, před přidáním soli je třeba těsto ochutnat).

Pomůcky: podložka, chladící mřížka a vykrajovátka

Příprava

Slaninu smažíme na pánvi. Přilijeme k ní vývar. Přidáme saturejku a Ghí (máslo). Až se nám to začne vařit, přidáme krupici a stále mícháme. Plotnu vypneme a stále mícháme, abychom získali hustou kaši, která se nám stmelí dohromady. Těsto dáme na podložku a vytvarujeme z něj rovnoměrný obdelník o výšce cca 1 cm.  Podložku s těstem přendáme na chladící mřížku a těsto necháme vychladnout.  Z vychladlého těsta vykrajujeme pomocí vykrajovátek různé tvary. Nakonec tolary smažíme cca 1 minutu z každé strany do zlatova.

 

-