varte s majklem

Šťavnaté vepřové výpečky se zelím

Ingredience

Výpečky

2 kg vepřového masa

75 ml slunečnicového oleje

1 velká cibule

Celá hlava česneku (10 stroužků)

1 velká lžíce drceného kmín

1 lžička soli a pepře

Zelí

1 kg kyselého zelí

800 g hruškového kompotu

1 cibule

1 sklenička bílého vína

1,5 lžíce cukru

1/2 lžičky soli a pepře 

Příprava

Výpečky

Maso si rozkrájíme na kostičky. Cibuli rozdrtíme v mixéru a česnek utřeme se solí. Všechny tyto ingredience smícháme dohromady, přidáme k masu a pořádně to vše propracujeme rukama. Maso dáme do předehřáté trouby na 220°C. Maso takto pečeme po dobu 15 minut. Za dalších 15 minut snnížíme teplotu na 160°C a maso obrátíme. Pečeme dalších 15 minut. Na závěr pečení opět zvýšíme teplotu na  220°C a pečeme pouze 2 minuty.

Zelí

Na rozpáleném slunečnicovém oleji osmahneme cibulku a přilijeme bílé víno. Nakonec přidáme ostatní ingredience a vaříme 30 minut.

 

-