Výpečky
2 kg vepřového masa
75 ml slunečnicového oleje
1 velká cibule
Celá hlava česneku (10 stroužků)
1 velká lžíce drceného kmín
1 lžička soli a pepře
Zelí
1 kg kyselého zelí
800 g hruškového kompotu
1 cibule
1 sklenička bílého vína
1,5 lžíce cukru
1/2 lžičky soli a pepře
Příprava
Výpečky
Maso si rozkrájíme na kostičky. Cibuli rozdrtíme v mixéru a česnek utřeme se solí. Všechny tyto ingredience smícháme dohromady, přidáme k masu a pořádně to vše propracujeme rukama. Maso dáme do předehřáté trouby na 220°C. Maso takto pečeme po dobu 15 minut. Za dalších 15 minut snnížíme teplotu na 160°C a maso obrátíme. Pečeme dalších 15 minut. Na závěr pečení opět zvýšíme teplotu na 220°C a pečeme pouze 2 minuty.
Zelí
Na rozpáleném slunečnicovém oleji osmahneme cibulku a přilijeme bílé víno. Nakonec přidáme ostatní ingredience a vaříme 30 minut.