varte s majklem

Kachní prsa na čínský způsob s houskami Gua Bao

Ingredience

Kachní prsa

Kachní prsa

Směs pětí čínských koření

Housky Gua Bao- 20 ks

400 g. hladké mouky

3 lžíce cukru

30 g. čerstvého droždí

230 ml teplé vody

3 lžíce oleje

1 lžička soli

 Příloha

Na drobné proužky nakrájená cibulová nať

Na drobné proužky nakrájená čerstvá okurka

Hoisin sauce

Peking duck sauce

 

Příprava

Kachní prsa

V kůži kachních prsou uděláme mřížku. Prsa položíme na pečící papír a děláme je 20 minut v páře. Maso po 20 minutách vyndáme a necháme ho vychladnout. Vychladlé maso posypeme směsí 5 čínských koření a nakonec ho smažíme do křupava na slunečnicovém oleji. Prsa necháme 10 minut vychladnout a můžeme je pomalu nakrájet.

Housky  Gua Bao

Na podrobnou přípravu kynutého těsta, se podívejte do videa, které mu je speciálně věnované. Na tyto housky musí těsto kynout 1 hodinu. Vykynuté těsto vyválíme na 1 cm tlustou placku. Za pomocí formy vykrajujeme kolečka.  Na každé kolečko dáme olivový olej, přeložíme ho na půl a trochu rozválíme. Pod každé kolečko dáme pečící papír a děláme v páře 8 minut. Po 8 minutách sporák vypneme a necháme housky ještě 3 minuty v páře a teprve pak je vyndáme.

Finální příprava 

Housky potřeme omáčkou (Hoisin sauce nebo Peking duck sauce) a vložíme do nich na drobné proužky nakrájenou cibulovou nať, okurku a nakonec na zeleninu položíme kachní prsa.

Dobrou chuť!

.

-