Kachní prsa
Kachní prsa
Směs pětí čínských koření
Housky Gua Bao- 20 ks
400 g. hladké mouky
3 lžíce cukru
30 g. čerstvého droždí
230 ml teplé vody
3 lžíce oleje
1 lžička soli
Příloha
Na drobné proužky nakrájená cibulová nať
Na drobné proužky nakrájená čerstvá okurka
Hoisin sauce
Peking duck sauce
Příprava
Kachní prsa
V kůži kachních prsou uděláme mřížku. Prsa položíme na pečící papír a děláme je 20 minut v páře. Maso po 20 minutách vyndáme a necháme ho vychladnout. Vychladlé maso posypeme směsí 5 čínských koření a nakonec ho smažíme do křupava na slunečnicovém oleji. Prsa necháme 10 minut vychladnout a můžeme je pomalu nakrájet.
Housky Gua Bao
Na podrobnou přípravu kynutého těsta, se podívejte do videa, které mu je speciálně věnované. Na tyto housky musí těsto kynout 1 hodinu. Vykynuté těsto vyválíme na 1 cm tlustou placku. Za pomocí formy vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme olivový olej, přeložíme ho na půl a trochu rozválíme. Pod každé kolečko dáme pečící papír a děláme v páře 8 minut. Po 8 minutách sporák vypneme a necháme housky ještě 3 minuty v páře a teprve pak je vyndáme.
Finální příprava
Housky potřeme omáčkou (Hoisin sauce nebo Peking duck sauce) a vložíme do nich na drobné proužky nakrájenou cibulovou nať, okurku a nakonec na zeleninu položíme kachní prsa.
Dobrou chuť!
.