Těsto
250 g hladké mouky
180 ml teplé vody
1/2 lžičky soli
2 lžíce slunečnicového oleje
Náplň
250 g sýra
3 stonky zeléné cibule
1 stroužek česneku
1 lžička zázvoru
1 lžička římského kmínu
1 lžička kurkumi
1 lžička Garam masala
1/4 pepře
Chutney
4 lžíce bílého jogurtu
1 svazek koriandru
10 lístků petržílky
máta
1/2 zelené papriky
2 lžíce citronové šťávy
Příprava
Těsto
Těsto si musíme připravit jako první, abychom ho mohli nechat půl hodiny odpočinout. Do mísy dáme mouku a přidáme k ní sůl, olej, teplou vodu a dle našeho uvážení přepušténé máslo Ghi. Vše zamícháme a těsto zpracujeme rukama a necháme půl hodiny odpočinout.
Náplň
Příprava náplně je velmi jednoduchá. Všechny ingredience nakrájíme a smícháme dohromady.
Chutney
Koriandr, petržílku, mátu a papriku rozdrtíme v mixéru a přidáme jogurt a citronovou šťávu. Vše zamícháme .
Finalní příprava
Odpočinuté tésto si rozdělíme na čtyři stejné bochánky o váze 110 g a rozválíme je na tenké placky. na ně pak postupně klademe sýr, náplň a sýr. Náplň pak přiklopíme těstem ze všech stran. Placky můžeme dělat na pánvi nebo i na grilu. Hotové placky můžeme podávat s chutney.