varte s majklem
Indické bramborové placky se sýrem (Aloo Paratha)

Indické bramborové placky se sýrem (Aloo Paratha)

Ingredience

Těsto

250 g hladké mouky

180 ml teplé vody

1/2 lžičky soli

2 lžíce slunečnicového oleje

Náplň

250 g sýra 

3 stonky zeléné cibule

1 stroužek česneku

1 lžička zázvoru

1 lžička římského kmínu

1 lžička kurkumi

1 lžička Garam masala

1/4 pepře

Chutney

4 lžíce bílého jogurtu

1 svazek koriandru

10 lístků petržílky

 máta

1/2 zelené papriky

2 lžíce citronové šťávy

 

Příprava

Těsto

Těsto si musíme připravit jako první, abychom ho mohli nechat půl hodiny odpočinout. Do mísy dáme mouku a přidáme k ní sůl, olej, teplou vodu a dle našeho uvážení přepušténé máslo Ghi. Vše zamícháme a těsto zpracujeme rukama a necháme půl hodiny odpočinout.

Náplň

Příprava náplně je velmi jednoduchá. Všechny ingredience nakrájíme a smícháme dohromady.

Chutney

Koriandr, petržílku, mátu a papriku rozdrtíme v mixéru a přidáme jogurt a citronovou šťávu. Vše zamícháme .

Finalní příprava

Odpočinuté tésto si rozdělíme na čtyři stejné bochánky o váze 110 g a rozválíme je na tenké placky. na ně pak postupně klademe sýr, náplň a sýr.  Náplň pak přiklopíme těstem ze všech stran. Placky můžeme dělat na pánvi nebo i na grilu. Hotové placky můžeme podávat s chutney.

 

-