varte s majklem

Indické bramborové placky se sýrem (Aloo Paratha)

Ingredience

Těsto

250 g hladké mouky

180 ml teplé vody

1/2 lžičky soli

2 lžíce slunečnicového oleje

Náplň

250 g sýra 

3 stonky zeléné cibule

1 stroužek česneku

1 lžička zázvoru

1 lžička římského kmínu

1 lžička kurkumi

1 lžička Garam masala

1/4 pepře

Chutney

4 lžíce bílého jogurtu

1 svazek koriandru

10 lístků petržílky

 máta

1/2 zelené papriky

2 lžíce citronové šťávy

 

Indické bramborové placky se sýrem (Aloo Paratha)

Postup přípravy receptu

Příprava

Těsto

Těsto si musíme připravit jako první, abychom ho mohli nechat půl hodiny odpočinout. Do mísy dáme mouku a přidáme k ní sůl, olej, teplou vodu a dle našeho uvážení přepušténé máslo Ghi. Vše zamícháme a těsto zpracujeme rukama a necháme půl hodiny odpočinout.

Náplň

Příprava náplně je velmi jednoduchá. Všechny ingredience nakrájíme a smícháme dohromady.

Chutney

Koriandr, petržílku, mátu a papriku rozdrtíme v mixéru a přidáme jogurt a citronovou šťávu. Vše zamícháme .

Finalní příprava

Odpočinuté tésto si rozdělíme na čtyři stejné bochánky o váze 110 g a rozválíme je na tenké placky. na ně pak postupně klademe sýr, náplň a sýr.  Náplň pak přiklopíme těstem ze všech stran. Placky můžeme dělat na pánvi nebo i na grilu. Hotové placky můžeme podávat s chutney.