Maso -hovězí svíčková
Slunečnicový olej
Rozmarýn
Omáčka
Červené víno
Vývar
Hladká mouka
Cibule
Příloha
Brambory
Šery rajčátka
Zelený chřest
Cuketa
Kukuřice
brokolice
mini karotky
Omáčka k zelenině
Med
Hořčice
Citron
Česnek
Pepř
Sůl
Příprava
Brambory
Začneme tím , že si předvaříme brambory , které dáme tak cca na 10minut do vroucí vody. Uvařené brambory vložíme na pekáč, osolíme je a polijeme olejem. Nakonec mezi brambory dáme pro výraznější chuť kousek čerstvého rozmarýnu a pečeme je cca 15 minut v troubě při 180 stupních.
Maso
Maso si připravíme nejlépe o dvě hodiny dříve a obvážeme ho provázkem, aby nám drželo pohromadě. Rozehřejeme si na pánvi olej a kousek másla. Na rozehřátou pánev dáváme maso se šňůrkou ,které jsme nekořenili .Pouze přidáme opět rozmarýn .Smažíme podle chuti propečenosti. Po usmažení vyndáme a dáme na talíř, který přikryjeme alobalem .
Omáčka
Na omáčku využijeme šťávu z masa, co nám zbyla na pánvi. K ní přidáme cibulku ,kterou si osmažíme a poté přidáme na zahuštění trošku mouky. Na závěr přilijeme červené víno a předem uvařený vývar . Necháme vše vařit do husté konzistence. Přidáme na závěr sůl a pepř . Omáčku propasírujeme přes síto.
Zelenina
Zeleninu si nakrájíme, očistíme brokolici a okrájíme jí hlavičky, chřest zbavímé tvrdé části a nakrájíme si i kukuřici podle vkusu .Vše na závěr uvaříme na páře cca minutu a půl .
Nyní si připravíme dvě pánve. Do jedné si dáme předem uvařenou zeleninu v páře , to znamená brokolici , karotku a kukuřici , osolíme a opepříme. Do druhé pánve si dáme olej, na kterém osmažíme cuketu a chřest , osolíme a osmažíme, když chřest má zlatavou barvu ,přidáme na závěr rajčátka a česnek .
Rozehřejeme si máslo v pánvi ,do kterého dáme také česnek a petržel, vše pořádně zamícháme.
A máme hotovo , nyní skládáme na talíř podle vkusu , můžete se nechat inspirovat video návodem .
Dobrou chuť!!!