Ryba- africký sumec
Extra panenský olivový olej
Pepř
Kopr
Sůl
Česnek
Citron
Zelenina dle chuti
Omáčka
Česnek
Cibule
Bílé víno
Máslo
Šlehačka
Příprava
Utřeme si česnek a dáme do misky, přidáme olej , pepř, sůl ,citron, nasekaný kopr. Rybu si nakrájíme na kostičky a ponoříme do připraveného nálevu. Mezi tím si nakrájíme papriku , cibuli a rajčata na kousíčky.
Můžeme tvořit špízy, napichujeme na střídačku zeleninu a maso, až máme špíz hotový. Můžeme grilovat na rozpáleném grilu. Mezi tím si můžeme připravit dip, na který si utřeme česnek, který si dáme na předehřátou pánev a osmažíme na oleji společně s cibulkou. Přidáme bílé víno a počkáme až se nám třetina toho vína vypaří, až pak můžeme přidat kousek másla a šlehačku. Na závěr přidáme nasekaný kopr. Špízy vyndáme z grilu a můžeme servírovat .
Dobrou chuť !!!