varte s majklem

Grilovaný rybí špíz

Ingredience

Ryba-  africký sumec

Extra panenský olivový olej

Pepř

Kopr

Sůl 

Česnek 

Citron

Zelenina dle chuti

Omáčka

Česnek

Cibule

Bílé víno 

Máslo

Šlehačka

Grilovaný rybí špíz

Postup přípravy receptu

Příprava

Utřeme si česnek a dáme do misky, přidáme olej , pepř, sůl ,citron, nasekaný kopr. Rybu si nakrájíme na kostičky a ponoříme do připraveného nálevu. Mezi tím si nakrájíme papriku , cibuli a rajčata na kousíčky.

Můžeme tvořit špízy, napichujeme na střídačku zeleninu a maso, až máme špíz hotový. Můžeme  grilovat na rozpáleném grilu. Mezi tím si můžeme připravit dip, na který si utřeme česnek, který si dáme na předehřátou pánev a osmažíme na oleji společně s cibulkou. Přidáme bílé víno  a počkáme až se nám třetina toho vína vypaří, až pak můžeme přidat kousek másla a šlehačku. Na závěr přidáme nasekaný kopr. Špízy vyndáme z grilu a můžeme servírovat .

Dobrou chuť !!!