varte s majklem
Krtkův dort-ROCKY MOUNTAIN

Krtkův dort-ROCKY MOUNTAIN

Ingredience

8 porcí

Krémová náplň

250 ml mléka

400 ml šlehačky (36%)

50 gramů cukru krystal

6 gramů želatinových listů

300 gramů tmavé čokolády

1 lžíce kakaového prášku

Korpus

50 gramů hladké mouky

30 gramů škrobu

200 gramů tmavé čokolády

150 gramů cukr krystal

1 lžíci kakaového prášku

150 gramů másla

4 velká vejce

1 čajová lžička prášku na pečení

1/4 čajové lžičky soli

Poleva

120 ml smetany (36%)

120 ml vody

2 lžíce cukru krystal

100 gramů tmavé čokolády

2 lžíce kakaového prášku

2 gramy želatinového listu

Příprava

Krém

Nejprve si ušleháme v míse šlehačku a do druhé nádoby si dáme ohřáté mléko a rozehřátou čokoládu ve vodní lázni, přidáme i želatinové plátky a mícháme, dokud se želatina v mléce nerozpustí. Přidáme kakao a mícháme. Poté si vezmeme ušlehanou šlehačku a postupně vmícháváme čokoládovou směs . Musíme dát do lednice, aby nám krém ztuhl.

Korpus

Oddělíme si vajíčka- žloutky od bílků.  Bílky si ušleháme zvlášť, tak aby se nám utvořila pěna a v jiné misce si ušleháme žloutky s cukrem. Čokoládu s máslem si necháme rozpustit ve vodní lázni ,kterou vmícháme do žloutků s cukrem a na závěr přidáme ušlehané bílky. Vylijeme na pekáč a dáme upéci do trouby.

Finální příprava

Skleněnou mísu si vysteleme strečovou folií, pak vkládáme a skládáme upečený korpus kolem hran misky. Po hodině a půl vyndáme z lednice připravený krém a nalijeme do vyskládané misky a přikryjeme větším kusem korpusu. Je hotovo. Stačí už jen dát do lednice přes noc .Následující den dort vyndáme a vyklopíme. Polevou ozdobíme, aby byl dort věrohodným krtincem .

Více podrobný video návod :)

Přeji dobrou chuť!!

-