8 porcí
Krémová náplň
250 ml mléka
400 ml šlehačky (36%)
50 gramů cukru krystal
6 gramů želatinových listů
300 gramů tmavé čokolády
1 lžíce kakaového prášku
Korpus
50 gramů hladké mouky
30 gramů škrobu
200 gramů tmavé čokolády
150 gramů cukr krystal
1 lžíci kakaového prášku
150 gramů másla
4 velká vejce
1 čajová lžička prášku na pečení
1/4 čajové lžičky soli
Poleva
120 ml smetany (36%)
120 ml vody
2 lžíce cukru krystal
100 gramů tmavé čokolády
2 lžíce kakaového prášku
2 gramy želatinového listu
Příprava
Krém
Nejprve si ušleháme v míse šlehačku a do druhé nádoby si dáme ohřáté mléko a rozehřátou čokoládu ve vodní lázni, přidáme i želatinové plátky a mícháme, dokud se želatina v mléce nerozpustí. Přidáme kakao a mícháme. Poté si vezmeme ušlehanou šlehačku a postupně vmícháváme čokoládovou směs . Musíme dát do lednice, aby nám krém ztuhl.
Korpus
Oddělíme si vajíčka- žloutky od bílků. Bílky si ušleháme zvlášť, tak aby se nám utvořila pěna a v jiné misce si ušleháme žloutky s cukrem. Čokoládu s máslem si necháme rozpustit ve vodní lázni ,kterou vmícháme do žloutků s cukrem a na závěr přidáme ušlehané bílky. Vylijeme na pekáč a dáme upéci do trouby.
Finální příprava
Skleněnou mísu si vysteleme strečovou folií, pak vkládáme a skládáme upečený korpus kolem hran misky. Po hodině a půl vyndáme z lednice připravený krém a nalijeme do vyskládané misky a přikryjeme větším kusem korpusu. Je hotovo. Stačí už jen dát do lednice přes noc .Následující den dort vyndáme a vyklopíme. Polevou ozdobíme, aby byl dort věrohodným krtincem .
Více podrobný video návod :)
Přeji dobrou chuť!!