varte s majklem
Citrónový cheesecake

Citrónový cheesecake

Ingredience

Dortová  forma o průměru 23 cm:
Korpus
160 g piškotů
100 g másla

Krémová vrstva
500 g Ricotty (můžete nahradit měkkým tvarohem)
250 g Philadelphie smetanového sýra 
150 g moučkového cukru
Šťáva ze 2 citrónů
Citrónová kůra
100 ml šlehačky
6 želatinových listů (6 g)

Poleva
Šťáva ze 2 citronů
Citrónová kůra
2 žloutky
150 g cukru krystal
150 g másla

Příprava

Korpus

V mixéru rozmixujeme sušenky s rozpuštěným máslem. Směs natlačíme na dno dortové formy a korpus máme hotový.

Krém 

Šlehačku ohřejeme. Želatinu položíme do studené vody, aby nám změkla. Velké míse smícháme ostatní ingredience. Ze změklé želatiny vyždímeme vodu a rozpustíme jí v teplé šlehačce. Šlehačku se želatinou přidáme do velké mísy k ostatním přísadám a řádně zamícháme. Krém rozetřeme na korpus a dáme ho vychladit do lednice.

Poleva

Nastrouháme citrónovou kůru a z citrónů vymačkáme šťávu. Ke kůře a ke šťávě přidáme cukr a žloutky. Vše zamícháme a na závěr přidáme roztáté máslo. Směs dáme na plotnu a mícháme 1-2 minuty, dokud se nezačne vařit. Polevu necháme vychladnout a nalijeme ji na cheesecake. Cheesecake necháme nejlépe do druhého dne vychladnout v lednici. 

 

-