Těsto
180 g hladké mouky
180 g krystalového cukru
180 ml rostlinného oleje
3 čerstvá celá vejce
1 sáček kypřicího prášku
1 sáček vanilkového cukru nebo
1 lžička vanila extraktu
Špetka soli
2 lžičky mleté skořice
200 g jemně mletých mrkví
80 g jemně nasekaných vlašských ořechů
Poleva
200 g moučkového cukru
200 g smetanového sýra (Philadelphia sýr) o pokojové teplotě
1 lžíce citrónové šťávy
Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
Příprava
Těsto
V míse si smícháme cukr, rostlinný olej a vejce. Do jiné misky nasypeme mouku, kypřicí prášek, sůl a skořici. Přidáme suché přísady do mokré směsi a zamícháme. Přidáme mrkev a nasekané ořechy a následně zamícháme těsto. Vše přemístíme do kulaté pečicí formy, kterou před tím vymažeme máslem. Následně vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut . Po 40 minutách vyndáme koláč z trouby (ověříme dřevěnou špejlí, že je koláč upečený). Otočíme koláč na mřížku a necháme vychladnout.
Poleva
V misce zamícháme smetanový sýr, moučkový cukr a šťávu z citrónů. Dáme jej do lednice na 15 minut, aby krém vychladl. Na závěr si namažeme vršek koláče s krémem.
Dobrou Chuť!!!