2 kg čerstvých mušlí mořské slávky (pro 4 osoby)
2 cibule
2 stroužky česneku
Hrst čerstvé petrželky se stopkami
500 ml bílého vína
Čerstvě mletý pepř
Sůl (opatrně se sůlmi, ochutnejte omáčku po vaření mušlí a v případě potřeby přidávejte sůl).
1 bageta, nakrájená na plátky.
Pro recept postupujte podle pokynů ve videu.
Dobrou chuť!
Příprava
Slávky si nejprve očistíme kartáčem a vytrhneme jim tzv fousy, kterými se drží na skalách. Přikryjeme mokrým hadrem.
Mezi tím si osmažíme nakrájenou cibulku s petrželí dozlatova a přidáme následně na to víno,vaříme a postupně přidáme pepř,sůl,česnek. Poté do směsi v hrnci přidáme i očištěné slávky. Přikryjeme pokličkou a po dobu 5 minut vaříme. Přecedíme a dáváme na talíř .
Máme hotovo:)
Dobrou chuť !!!