Bacon bomba
1,5 kg libového vepřového masa
1 kg plátků slaniny
100 g sýra čedar, nebo váš oblíbený sýr
BBQ suchá marináda
1/2 strouhané cibule
2 cm strouhaného zázvoru
1 polévková lžíce mleté semena hořčice
1 lžička mletého římského kmínu
50 g hnědého cukru
2 lžíce uzené papriky
1 lžíce česnekového prášku
1 lžíce soli
BBQ omáčka
150 g kečupu
50 ml vody
1 nastrouhaná cibule
3 lžíce octa
5 lžic hnědého cukru, šťáva z poloviny citronu
1 lžíce Soja omáčka
1 lžíce Worcestershire omáčky, zemní chilli vločky nebo 1 lžíce Tabasco
Příprava
Smícháme si ingredience na BBQ suchou marinádu z mletého masa. Přikryjeme igelitovou fólií a marinujeme ideálně přes noc, minimálně však 2 hodiny. V pánvi si usmažíme 10 plátků slaniny, až jsou dokřupava (nespálené, jen křupavé) Když je maso namarinované, uděláme z mletého masa placku ve formě obdelníku. Vytvoříme si obdélník silný asi 3 cm. Do středu obdélníku dáme křupavou slaninu a váš oblíbený sýr. S pomocí igelitové fólie otáčíme slaninovou bombu. Utáhneme igelitovou fólií a dáme do lednice na 10 minut. Mezitím si připravíme rošt ze slaniny (viz videa) na potravinovou fólii, dáme stejnou šířku jako slaninovou bombu. Dáme slaninovou bombu na jednu stranu roštu. S pomocí igelitové fólie rolujeme slaninovou bombu. Zakryjeme slaninovou bombu alobalem. Necháme otevřené strany. Položíme slaninovou bombu na pečicí mříž a dáme pod ní pekáč na odkapání. Vložíme bombu do předehřáté trouby při 150 ° C po dobu 40 minut. Po 40 minutách odstraníme alobal, potřeme s BBQ omáčkou a pečeme odkryté při 200 ° C po dobu 10 minut, nebo dokud slanina nebude křupavá. Stejná procedůra je i u grilování slaninové bomby. Nepoužívejte gril s přímým plamenem, pouze nepřímý plamen. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout po dobu 10 minut. Po uplynutí 10 minut můžeme začít slaninovou bombu krájet. Dobrou chuť !!!