Příprava
Vzpomínám, jak moje babička sušila rajčata v létě. Ona pak používala sušená rajčata v různých pokrmech. Vždycky čekám na 3 horké dny v létě, abych mohl sluncem vysušit rajčata. Teplota musí být v ideálním případě po tři dny nad 30°C (3 dny nemusí být po sobě). V noci, dávám rajčata dovnitř, protože přes noc by zvlhla.
Nakrájíme rajčata na 4 plátky, jak je uvedeno ve videu a položíme je na plech. Pak je osolíme a dáme je na slunce.
Ze 2 kg čerstvých rajčat bychom měli získat cca 100 g sušených rajčat.
Chcete-li zachovat sušená rajčata, stačí je dát sáčku a do mrazáku (anglicky se to jmenuje zip lock sáček). Ze sáčku je důležité odstranit vzduch.
Pokud nemáte trpělivost se sluncem sušenými rajčaty, můžete je dát do trouby na 65°C přes noc. Nebo můžete také použít sušičku na ovoce, pokud ji máte doma.
Dobrou Chuť!