Buffalo omáčka (jemná verze):
100 ml octu
100 ml sladké chilli omáčky (pro pikantní verzi použijeme pikantní chilli omáčku, 3 čajové lžičky Tabasca a 1 lžíci kajenského pepře)
2 vrchovaté lžíce hnědého cukru
1 lžičku sojové omáčky
4 stroužky česneku
125 g másla
Příprava
Na rozžhavenou pánev dáme ocet, sladkou chilli omáčku, cukr, rozdrcený česnek, promícháme, přidáme lžičku sojové omáčky a přivedeme k varu. Když nám omáčka začne bublat, přidáme máslo. V okamžiku, kdy se nám máslo rozpustí, vypneme sporák a přikryjeme pokličkou. Pro pikantní verzi přidáme místo sladké chilli omáčky ostrou chilli omáčku, 3 lžičky Tabasca a lžíci kajenského pepře.