5 žloutků
3 velké lžíce vody
Šťáva ze čtvrtky citrónu
250 g másla
Sůl
pálivá paprika
Příprava
Majkl poprvé představuje bílý chřest. Tento recept získal, když byl na cestách jako student v Německu. Období chřestu začíná jarní sezónou. Všechny restaurace začnou nabízet "Spargel" recepty. Já vám ukáži v tomto receptu lahodný, snadný a rychlý recept. Kromě úžasné chuti je bílý chřest velmi zdravý a je vysoce doporučen (viz wikipedia chřest).
Připravíme si nějakou plechovou misku nebo kastrůlek, do které si dáme žloutky, citrón a vodu a mícháme nad méně rozehřátou plotnou a stále mícháme cca 5 minut do doby, než ze surovin začne odcházet pára .Postupně přidáváme máslo, dokud omáčka nezíská krémovou konzistenci. Na závěr přidáme sůl a papriku .
Dobrou chuť!!!