varte s majklem
Holandská omáčka

Holandská omáčka

Ingredience

5 žloutků

3 velké lžíce vody

Šťáva ze čtvrtky citrónu

250 g másla

Sůl

pálivá paprika

Příprava

Majkl poprvé představuje bílý chřest. Tento recept získal, když byl na cestách jako student v Německu. Období  chřestu začíná jarní sezónou. Všechny restaurace začnou nabízet "Spargel" recepty. Já vám ukáži v tomto receptu lahodný, snadný a rychlý recept. Kromě úžasné chuti je bílý chřest  velmi zdravý a je vysoce doporučen (viz wikipedia chřest).

Připravíme si nějakou plechovou misku nebo kastrůlek, do které si dáme žloutky, citrón a vodu a mícháme nad méně rozehřátou plotnou a stále mícháme cca 5 minut do doby, než  ze surovin začne odcházet pára .Postupně přidáváme máslo, dokud omáčka nezíská krémovou konzistenci. Na závěr přidáme sůl a papriku .

Dobrou chuť!!!

-