varte s majklem
Sendvič s trhaným masem

Sendvič s trhaným masem

Ingredience

Nálev

1 badyán

1 lžíce koriandru v prášku

1 lžíce proventsálských bylinek

3 bobkové listy

1 lžička soli

8 lžic cukru

1 pikantní feferónka nebo chilli

1,5 litru vody

Příprava

Do hrnce si dáme všechny ingredience a přivedeme nálev k varu. Necháme vařit na mírném ohni po dobu 15 minut. Vyjmeme z plotny a necháme jej vychladnout. Jako maso doporučuji použít polovinu vepřového masa a polovina hovězího masa. Vepřové má tendenci se rozpadat a hovězí maso zase udržuje strukturu a právě tato kombinace přináší to nejlepší z obou druhů masa. Nejvhodnější kus masa pro tento recept jsou vepřová a hovězí plec. Do velké plastové nádoby si dáme nálev, jednu sklenku červeného vína a maso. Přikryjeme a dáme do lednice alespoň přes noc. Další den rychle osmažíme maso ze všech stran a vložíme do pekáče, přilijeme nálev a pečeme v předem předehřáté troubě na 150°C po dobu asi 5 hodin. Po 3 hodinách pečení maso obrátíme, aby suchá část masa se namočila do vývaru. Po 5 hodinách vyjmeme maso a přikryjeme alobalem po dobu 10 minut. Maso nakrájíme na plátky (maso bude mít tendenci se rozpadnout). Vezmeme bagetu nebo italský chléb, rozpůlíme na polovinu, vložíme hořčici (nejvhodnější je dijonská), přidáme cibulovou marmeládu (dvě velké lžíce) a nakrájené maso. Na vrchol poklademe několik plátků oblíbeného sýra.

Dáme do trouby na 1 nebo 2 minuty, aby se rozpustil sýr.

Dobrou chuť !!!!


 

-