5 vykostěných kuřecích prsou ( z každého prsa uděláme 4 kuřecí stripsy)
0,5 litru kuřecího vývaru
Šťáva z 0,5 citronu
400 g hladké mouky
3 čerstvá vejce
5 lžic čerstvého mléka
1 lžíce provensálského koření
1 lžíce česnekového granulátu
1 lžíce sladké červené papriky
1 lžíce kajenského pepře
1 lžíce sójové mouky
1 lžička soli
1 lžička pepře
500 g neslazených kukuřičných lupínků (pokud jsou kukuřičné lupínky velké, dáme je do sáčku a rozbijeme je na menší kousky, nebo rozmixujeme v mixéru, aby lupínky měly průměr 4mm).
Příprava
Den dopředu si nakrájíme kuřecí prsa na stripsy cca 1 cm tlusté, vložíme do nádoby, přilijeme studený kuřecí vývar a šťávu z poloviny citrónu. Zakryjeme a dáme do lednice přes noc. Než začneme stripsy obalovat vylijeme kuřecí vývar, aby bylo maso suché.
Připravíme si ingredience na trojobal. Do 1.misky si dáme mouku a veškeré koření, sůl, pepř a dobře promícháme. Ve 2.misce smícháme vejce a mléko. Do 3.misky dáme kukuřičné vločky. Stripsy postupně obalujeme nejprve v 1. misce, poté ve 2. misce s vajíčkem a na závěr ve 3. misce s kukuřičnými lupínky. Na kukuřičné lupínky musíme zatlačit rukou, aby dobře držely na stripsech. Poté smažíme na pánvi v předehřátém oleji (1 litr) na maximální teplotu. Snížíme teplotu o jednu nebo 2 úrovně, aby se nepřepaloval olej a na pánev přidáme 4-5 kuřecích nudliček. Na pánev nedáváme více stripsů, protože to způsobí vychladnutí oleje a proces smažení je delší. Smažíme 2-3 minuty z každé strany. Servírujeme s oblíbeným dipem, BBQ omáčkou, sladkokyselou omáčkou, česnekovou-mayo omáčkou nebo medovo-hořčičnou omáčkou.
Bon Appetit !!!