varte s majklem
Grilovaný Roastbeef (rostbíf)

Grilovaný Roastbeef (rostbíf)

Ingredience

Marináda

3 lžíce extra panenského olivového oleje

3 lžíce whisky

2 lžíce byliny de Provence

4 stroužky drceného česneku

2 lžičky dijonské hořčice

1 čajová lžička kajenského pepře

Sůl a pepř podle chuti

Křenová omáčka

3 lžíce zakysané smetany

10 lžic jemně nastrouhaného čerstvého křenu

2 lžíce citronové šťávy nebo  bílého octa

1 kávová lžička kajenského pepře

Sůl podle chuti

 

 

Příprava

Maso, "ZADNÍ bez kosti - Plec" má velkou texturu a je relativně levné a dobré. Maso musí být při pokojové teplotě. Mezitím si připravíme marinádu.

Smícháme si v misce: 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 3 lžíce whisky, 2 lžíce bylinek de Provence, 4 stroužky drceného česneku, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 čajovou lžičku kajenského pepře, sůl a pepř podle chuti. Smícháme a dáme stranou. Připravíme si gril: dáme misku s vodou dovnitř grilu, to napomůže, aby maso zůstalo vlhké. Zapneme si gril na maximum a jakmile dosáhne teploty přibližně 300°C, otočíme maso ze všech stran (2 až 3 minuty z každé strany). Štětcem potřeme maso s předem připravenou marinádou. NEUMÍSŤUJTE pečeni do  přímého tepla. Vložte teploměr do masa, snižte teplotu grilu na 120°C a zavřete gril. Nezávazně jak máte rádi maso, postupujte podle následující tabulky: 60 C je určených pro středně propečené maso. Maso má růžovou barvu v uprostřed masa, šťáva je červená. 70 C je určených pro středně dobře propečené maso. Maso je světle růžové v uprostřed masa, šťáva je hnědá.  77 C je pro výborně pečené maso. Maso je hnědé, žádné stopy po růžové ani červené. Jak předali je čas na vaření, následující pravidlo pomáhá při odhadu času na grilování. Nejlepším rozhodnutím je však použít teploměr: na každý 1 kg masa o teplotě 120 ° C teploty, plán po dobu 40 minut grilování.

Dobrou Chuť !!!


 


 

-