varte s majklem
Bezlepkový čokoládový dort

Bezlepkový čokoládový dort

Ingredience

Korpus

500 g jemně nastrouhaného dýně (nebo cukety)

50 ml javorového sirupu nebo jiné sirupu jako kukuřičný nebo stevia sirup

4 čerstvá vejce

2 lžíce kakaa

2 lžíce škrobu

100 g hořké čokolády roztavené ve vodní lázni

Pomerančová kůra

Poleva

100 g hořké čokolády,roztavené ve vodní lázni

1 velká lžíce javorového sirupu

Pomerančová kůra

Pro dekoraci můžete přidat nějaké ořechy na vrcholu dortu.

Příprava

Korpus

Začneme tím, že si oloupeme dýni nebo cuketu a jemně jí nastrouháme. Roztavíme si  čokoládu ve vodní lázni. Poté si vajíčko oddělíme na  žloutky a bílky.  Do velké mísy přidáme žloutky, sirup a smícháme dohromady. Přidáme kakao, škrob a promícháme. Přidáme rozpuštěnou čokoládu.

Následně přidáme nastrouhanou dýni a pořádně zamícháme. V jiné misce, rozšleháme bílky. Ty pak dáme do první misky a jemně promícháme (našlehané bílky dodají dortu jeho nadýchanost.) Dáme směs do 23 cm vysoké pečící formy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C po dobu 30 minut.

Poleva

Na  polevu  si rozpustíme  čokoládu, přidáme sirup a kůru a nalijeme na dort.

Můžeme použít na ozdobu i třeba ořechy :)

Dobrou chuť

-