varte s majklem

Bezlepkový čokoládový dort

Ingredience

Korpus

500 g jemně nastrouhaného dýně (nebo cukety)

50 ml javorového sirupu nebo jiné sirupu jako kukuřičný nebo stevia sirup

4 čerstvá vejce

2 lžíce kakaa

2 lžíce škrobu

100 g hořké čokolády roztavené ve vodní lázni

Pomerančová kůra

Poleva

100 g hořké čokolády,roztavené ve vodní lázni

1 velká lžíce javorového sirupu

Pomerančová kůra

Pro dekoraci můžete přidat nějaké ořechy na vrcholu dortu.

Bezlepkový čokoládový dort

Postup přípravy receptu

Příprava

Korpus

Začneme tím, že si oloupeme dýni nebo cuketu a jemně jí nastrouháme. Roztavíme si  čokoládu ve vodní lázni. Poté si vajíčko oddělíme na  žloutky a bílky.  Do velké mísy přidáme žloutky, sirup a smícháme dohromady. Přidáme kakao, škrob a promícháme. Přidáme rozpuštěnou čokoládu.

Následně přidáme nastrouhanou dýni a pořádně zamícháme. V jiné misce, rozšleháme bílky. Ty pak dáme do první misky a jemně promícháme (našlehané bílky dodají dortu jeho nadýchanost.) Dáme směs do 23 cm vysoké pečící formy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 ° C po dobu 30 minut.

Poleva

Na  polevu  si rozpustíme  čokoládu, přidáme sirup a kůru a nalijeme na dort.

Můžeme použít na ozdobu i třeba ořechy :)

Dobrou chuť