3 bílky z velkých vajec (pokojová teplota)
250 g moučkového cukru
Vanilkový extrakt nebo mletá vanilka
1 lžička mleté skořice
200 g mletých mandlí
200 g mletých lískových oříšků
Příprava
Mixérem rozšleháme bílky, až se nám udělá tuhá pěna. Poté přidáme po lžíčkách moučkový cukr. Mixujeme asi 3 minuty. Pamatujte si, čím více budete mixovat, tím více lesklý krém bude.
4 velké lžíce krému si dáme bokem, které pak použijeme na polevu hvězd.
Nyní přidejte skořici, vanilku, mandle a ořechy a mícháme, dokud nebudeme mít hezké těsto.
Těsto by se nemělo lepit. Pokud se lepí, pak přidáme trochu více mletých mandlí nebo ořechů.
Na vál si nasypeme moučkový cukr, dáme těsto na vál a přikryjeme těsto fólií. Válečkem rozválíme těsto do přibližně 1 cm tlusté placky. S vykrajovací formičkou ve tvaru hvězdičky vykrojte hvězdy z těsta. Vykrajovací formu dejte do moučkového cukru před vykrojením hvězdy.
To pomůže aby se nám těsto nelepilo na hvězdu.
Dáme hvězdy na plech. Malým špičatým nožem nalijte 1/4 lžičku krému do středu hvězdy. Špičkou nože dostaneme krém na všechny hrany hvězd. Pečeme v předehřáté troubě po dobu 20 minut při 140° C .Po upečení dáme hvězdy vychladnout na stojánek. Uschovejte skořicové hvězdy v plechové dóze.
Dobrou chuť!